Pravila in pogoji uporabe

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Lazar-projekt.si, katero upravlja Lazar projekt d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik) so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), priporočili GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
Prosimo, da pred uporabo in nakupom v spletni trgovini pozorno preberete Pogoje nakupa. V kolikor se z njimi ne strinjate, nakupa ne opravite.
Registracijo oziroma nakup v spletni trgovini razumemo kot strinjanje s pogoji poslovanja, ki predstavljajo osnovo sklenjene pogodbe med kupcem in trgovcem.
Ponudnik si  pridržuje pravico do spremembe pogojev nakupa. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja.

Opredelitev pojmov

  1. ponudnik je Lazar projekt d.o.o.
  2. uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
  3. spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:
-  podatki o identiteti Prodajalca (firma in sedež družbe, matična in davčna številka, register in številka vpisa v register),
-  kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Prodajalcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.),
-  informacije o pomembnih značilnostih posameznega izdelka oz. storitve iz ponudbe spletne trgovine, vključno z morebitno poprodajnimi storitvijo,
-  informacije o dostopnosti posameznega izdelka oz. storitve iz ponudbe spletne trgovine,
-  pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
-  informacijo o načinih plačila in dostave, 
-  podatki o trajanju veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine,
-  informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
-  informacije o možnih načinih vračila izdelkov,
-  informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi Prodajalca za stike z uporabniki

Odveza odgovornosti

Ponudnik po svojih najboljših močeh zagotavlja tekočo ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh spletne trgovine. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Podjetje Lazar projekt d.o.o., ni odgovorno za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij prav tako pa tudi ne za primere, da dostop in uporaba informacij na teh spletnih straneh ni mogoča.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka, niti ne predstavljajo vedno vsebine dobave.